Malmö Chapter

Designing for Children’s Rights Association

Genom kunskap och samarbete engagerar vi, påverkar produkter och tjänster som interagerar med barn.

Om Malmö Chapter

2018 blev den kulturellt mångfaldiga svenska staden Malmö hem till D4CR Malmö Chapter. Bestående av passionerade volontärer och en gemenskap av bidragsgivare fokuserar vi våra ansträngningar på den offentliga sektorn och människor som skapar produkter eller tjänster där barn engageras, påverkas och/eller interagerar med den produkten eller tjänsten.

Sedan starten har vi haft ett nära samarbete med Rädda Barnen. D4CR Malmö Chapter är en arbetsgrupp baserad i föreningen Rädda Barnen Malmö. De flesta av D4CRs volontärer är också medlemmar i Rädda Barnen Malmö. Rädda Barnen ger finansiering och samarbetsmöjligheter till D4CR Malmö.

Young lady on the left adding colorful post-it notes on the wall during a workshop.

Vårt Fokus

  • Värd för D4CR Malmö Talks. En gång i månaden ger specialister från olika områden konkreta exempel på hur de implementerat D4CR-guiden i sitt arbete och hur den kan användas som ett viktigt stöd för att beakta barns rättigheter vid design och utveckling av olika produkter.
  • Planering av verkstaden ‘Kartlägg staden genom barns ögon’. Detta potentiella samarbete med Rädda Barnen och barn i tillfälliga boenden syftar till att ge barn en röst i hur de upplever sin stad. Att hitta gemensamma drag och problem med lek-, mötes- och inlärningsområden i staden genom barnens perspektiv.
  • Översättning av Designing for Children’s Rights Guide till svenska. 
  • Att bygga workshopsmetoder baserade på D4CR-principerna som vi kan erbjuda till intresserade som skapar produkter eller tjänster för barn. 

Så här går du med oss

Kontakta oss om du behöver hjälp med ditt projekt eller om du är intresserad av vad vi gör: malmo@designingforchildrensrights.org 

 

En stor uppdatering av Designing For Childrens’ Rights Guide (D4CR)!

Nu finns det på Svenska! 😉